Chocoladetaart met rood fruit
- Totale tijd 1u. 15min.
- 10min.
Bereiden - 25min.
Koken - 40min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 stuk
75 g pure chocolade (70% cacao)
1 stokje vanille
250 g frambozen
1 blik kikkererwten (400g)
350 g gekookte rode bieten
40 g cacaopoeder
125 g suiker
1 tl Bakpoeder
2 eieren
1 el zonnebloemolie
75 g + 2 eetlepels gemalen amandelen
1 snuifje zout
8 tl honing
boter om in te vetten
Toebehoren
Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /5
Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vruchtvlees eruit met de achterkant van een mes. Was en sorteer de frambozen. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Spoel de bieten af.
Stap 2 /5
Doe de kikkererwten, rode biet, cacao, suiker, bakpoeder, eieren, zonnebloemolie, amandelen, vanillepulp en een snuf zout in een kom. Pureer alles fijn met een staafmixer. Chocolade erdoor roeren.
Stap 3 /5
Plaats de Tefal OptiGrill contactgrill in de ovenstand. Vet de ovenschaal in met boter en bestrooi met 2 eetlepels amandelen. Giet het mengsel in de kom, strijk het glad, verdeel de helft van de frambozen er gelijkmatig over en druk lichtjes aan.
Stap 4 /5
Plaats de bakplaat in de grill en sluit deze. Selecteer de bereidingstemperatuur (geel, 150–165 °C) in de handmatige modus. Zodra de grill klaar is met voorverwarmen, klinkt er een signaal en begint de daadwerkelijke baktijd van ca. 25 minuten. Open de grillplaat, til de bakplaat eruit, plaats hem op een rooster en laat hem 30-40 minuten lauw afkoelen.
Stap 5 /5
Verdeel de overige frambozen over de taart. Snijd in stukken en besprenkel met 1 theelepel honing op elk bord.