Glutenvrije minichocoladecakes met cacaocrumble
- Totale tijd 1u. 18min.
- 30min.
Bereiden - 43min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
220 g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao
180 g Boter
4 Eieren
140 g Suiker
80 g Aardappelzetmeel
2 Zout
Crumble:
50 g Suiker
50 g Havermoutvlokken
30 g Cacao
50 g Boekweitmeel
50 g Boter
2 Fleur de sel
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /7
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
Stap 2 /7
Doe de ingrediënten voor de crumble en twee mespunten fleur de sel in een kom en kneed met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
Stap 3 /7
Scheid de eiwitten en eierdooiers.
Stap 4 /7
Klop de suiker met de eierdooiers totdat het mengsel wit wordt. Voeg al roerend het boter-chocolademengsel toe en vervolgens het zetmeel.
Stap 5 /7
Doe twee snufjes zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg dit in 3 delen bij het mengsel.
Stap 6 /7
Giet het mengsel gelijkmatig in de vormpjes voor de minicakes. Bestrooi met de cacaocrumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 7 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.