Vegan glutenvrije tiramisu met kastanje
- Totale tijd 2u.
- 30min.
Bereiden - 25min.
Koken - 1u. 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
80 g Kastanjemeel
140 g Glutenvrij boekweitmeel
2 Glutenvrij bakpoeder
2 Natriumbicarbonaat
120 g Witte suiker
28 cl Sojamelk
12 cl Neutrale olie
3 cl Appelazijn
3 Cacaopoeder
340 g Kastanjepasta
500 g Zijdentofoe
30 g Poedersuiker
60 g Ongezouten kikkererwtenvocht (uit blik)
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /9
(GEBAK) Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
Stap 2 /9
Meng de witte suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout. Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, bicarbonaat) en meng met een garde goed door elkaar. Voeg de azijn toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 3 /9
Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 4 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /9
Laat enkele minuten afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm. Laat volledig afkoelen.
Stap 6 /9
(MOUSSE) Mix of meng de kastanjepasta en de zijdentofoe door elkaar totdat je een gladde room hebt.
Stap 7 /9
Klop met een mixer het kikkererwtenvocht op tot een mousse (net als bij eiwitten). Voeg de poedersuiker toe en klop nogmaals enkele minuten totdat je een stevige mousse hebt, zoals een meringue. Meng de mousse door het mengsel van tofoe en kastanjepasta.
Stap 8 /9
(AFWERKING) Neem 6 mooie glaasjes. Snijd ieder cakeje in 3 lagen. Maak in ieder glaasje een bodem van kastanjemousse. Leg hier een schijfje biscuit op. Bedek met mousse. Leg er een tweede schijfje cake op. Bedek opnieuw met mousse. Leg er als laatste de bovenkant van de cake op. Zet 1 uur koel weg.
Stap 9 /9
Bestrooi met cacaopoeder en serveer.