Glutenvrije haverkoekjes met chocoladestukjes
- Totale tijd 24min.
- 10min.
Bereiden - 14min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
90 g ahornsiroop
180 g Amandelboter
45 g Rietsuiker
75 g Gemalen amandelen, gezeefd
120 g Glutenvrije havervlokken
13 g Zout
10 cl Ongezoete amandelmelk
3 tl Vanille-extract
60 g Lactosevrije chocoladestukjes
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de ahornsiroop en amandelboter door elkaar in een grote kom. Voeg de suiker, amandelmeel, havervlokken en zout toe. Voeg vervolgens de amandelmelk en het vanille-extract toe. Meng goed door elkaar totdat alle ingrediënten volledig zijn verwerkt. Voeg dan de chocoladestukjes toe.
Stap 2 /4
Leg een vel bakpapier op de grillplaat en zet deze in de kom van het apparaat.
Stap 3 /4
Verdeel het deeg in 6 delen en rol elk deel in een bal. Maak ze voorzichtig vlak tot schijven van 1 cm dik. Leg 3 koekjes in de kom en zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
Stap 4 /4
Zet het HETELUCHT-programma 7 minuten aan totdat de koekjes goudbruin zijn. Haal het bakpapier met de koekjes erop uit het apparaat en leg op een rek. Herhaal het proces met de 3 resterende koekjes. Laat ten minste 5 minuten afkoelen voordat u ze eet.