Avocadotoast met erwtjes
- Totale tijd 35min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g Erwtjes
1 Avocado
3 el Olijfolie
0.5 Limoen
Zout
4 sneetje Gerookt spek
4 Eieren
4 sneetje Zuurdesembrood
Bereiding
Stap 1 /5
Breng een pan gezouten water aan de kook, voeg de erwtjes toe en kook ze gedurende 3 minuten. Giet af en laat afkoelen. Houd wat erwtjes opzij voor de afwerking.
Stap 2 /5
Doe de geschilde avocado, gekookte erwtjes, olijfolie, sap van een halve limoen en een snufje zout in de blender. Sluit het deksel, mix een paar seconden op gemiddelde snelheid om de ingrediënten te mengen en selecteer het programma SMOOTHIE. Breng het mengsel met een spatel naar het midden van de blender. Zet opzij.
Stap 3 /5
Snijd het gerookte spek in kleine blokjes en bak ze in een pan tot ze knapperig zijn. Zet opzij.
Stap 4 /5
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren gedurende 6 minuten. Laat de eieren onmiddellijk afkoelen en pel ze.
Stap 5 /5
Rooster de sneetjes brood en bestrijk ze royaal met het mengsel. Werk af met wat erwtjes, blokjes gerookt spek en zachtgekookt ei.