BBQ eendenborstfilet in Chinese stijl met witte rijst.
- Totale tijd 12u. 45min.
- 10min.
Bereiden - 12u.
Koken - 35min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Eendenborstfilets
Voor de marinade:
11 cl Oestersaus
9 cl Sojasaus
0.5 el vierkruidenpoeder
3 el Honing
1 el Knoflookpoeder
Voor de saus:
3 el Honing
13 cl Water
0.5 el vierkruidenpoeder
Voor de rijst:
250 g Jasmijnrijst
25 cl Water
1 el Olijfolie
0.5 tl Zout
Bereiding
Stap 1 /8
Dep de eendenborstfilets droog. Meng in een ondiepe schaal de oestersaus, sojasaus, vierkruidenpoeder, honing en knoflookpoeder. Leg de eendenborstfilets in de saus, met het vel naar boven. Dek af en laat een nacht rusten in de koelkast.
Stap 2 /8
Bereid de saus. Meng in een kleine kom de honing, water en vierkruidenpoeder.
Stap 3 /8
Was de rijst een paar keer in een grote kom. Giet het water, de olie en het zout in een maatbeker en verwarm 3 minuten in de magnetron. Giet de rijst in een cakevorm die in lade 2 van de keukenmachine past. Giet het water erover, roer en dek af met aluminiumfolie.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg de rijst op de plaat in lade 2.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de eend op de plaat in lade 1, met het vel naar boven.
Stap 7 /8
Giet halverwege het kookproces de saus over de eend. Meng de rijst. Controleer of al het water is geabsorbeerd en voeg indien nodig nog 3 minuten aan de kooktijd toe. Controleer of de eend goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Snijd de eend in plakjes en serveer direct met de saus en rijst.