Balletjes van schapengehakt
- Totale tijd 1u. 42min.
- 45min.
Bereiden - 27min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /12
Hak de uien. Doe deze in een grote kom.
Stap 2 /12
Voeg de peterselie, de tijm, het schapengehakt, de eidooiers en de komijn toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Stap 3 /12
Doe de bloem in een andere kom.
Stap 4 /12
Kneed alles met de hand tot een homogene massa. Voeg 2 eetlepels bloem toe en kneed verder.
Stap 5 /12
Rol 12 balletjes van 60 g van het mengsel. Haal ze door de bloem en leg ze op een bord.
Stap 6 /12
Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.
Stap 7 /12
Haal de balletjes na 30 min. uit de koelkast en smeer ze met behulp van een penseel in met olie (1 keer per balletje).
Stap 8 /12
Giet een ActiFry-lepel olie in de kuip. Sluit het deksel.
Stap 9 /12
Laat de ActiFry® volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 10 /12
"Leg de balletjes voorzichtig in de kuip tegenover het handvat. Stapel ze op indien nodig. Giet de room en het water (die je vooraf hebt gemengd) ter hoogte van het handvat in de kuip van de Actifry. Sluit het deksel."
Stap 11 /12
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 12 /12
Je kunt ook munt aan dit recept toevoegen.