Bloemkronen van selder en rauw gebakken langoustines
- Totale tijd 51min.
- 20min.
Bereiden - 31min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /15
Breng de fijngehakte sjalotten, de witte wijn en de azijn aan de kook in een kookpan en laat zachtjes inkoken tot er geen vloeistof meer overblijft.
Stap 2 /15
Klop de koude boter stevig met een klopper onder de bereiding en blijf kloppen (tip: snijd de boter in blokjes in een kom water met ijsblokjes). Hou warm au bain-marie.
Stap 3 /15
Snij uit het hart van de selder fijne bloemkronen, 1 per persoon (ongeveer 8 mm dik). Snij de rest fijn in julienne (dunne en korte reepjes).
Stap 4 /15
Doe de selderkronen in de ActiFry en giet er de helft van de olie bij. Sluit het deksel.
Stap 5 /15
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 6 /15
Neem de selderkronen uit de kuip en houd warm.
Stap 7 /15
Doe de selderjulienne in de ActiFry met de rest van de olie. Sluit het deksel.
Stap 8 /15
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 9 /15
Doe de langoustines in de ActiFry. Sluit het deksel.
Stap 10 /15
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 11 /15
Kruid met zout, peper, tijm en paprikapoeder. Neem ze eruit en hou warm.
Stap 12 /15
Giet er de visfumet bij. Sluit het deksel,
Stap 13 /15
Laat volgens de aangegeven tijd inkoken.
Stap 14 /15
Voeg het ingedikte mengsel aan de boter-sjalotsaus.
Stap 15 /15
Versier de borden met de bloemkronen en de fijngesneden selder. Leg er de langoustines op en overgiet met de botersaus. Versier met kerveltakjes.