Cookie dough
- Totale tijd 1u. 35min.
- 30min.
Bereiden - 20min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
125 g Boter
125 g Bruine suiker (of basterdsuiker)
1 Ei
1 Ei
1 Eierdooier
40 g Bloem
110 g Bloem
3 Bakpoeder (3 g)
40 g Stukjes chocolade
20 g Gehakte pecannoten
75 g Zeer zachte boter
75 g Bruine suiker
10 g Cacaopoeder
90 g Mascarpone
1 Extra verse eierdooier
30 g Gehakte pecannoten (+ 6 ter decoratie)
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de boter en de suiker in een kom en meng met een houten lepel totdat het mengsel soepel is. Klop enkele minuten om het luchtiger en zachter te maken. Voeg de eieren toe en klop opnieuw.
Stap 2 /8
Verdeel het deeg over twee kommen. Voeg in een van de twee kommen de bloem en de gehakte pecannoten toe en meng totdat het mengsel wat steviger is. Zet weg in de koelkast.
Stap 3 /8
Voeg in de tweede kom de eieren en de eierdooiers toe. Voeg de rest van de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de stukjes chocolade toe.
Stap 4 /8
Verdeel ongeveer de helft van het deeg met stukjes chocolade over de muffinvormpjes. Doe in iedere vorm een balletje stevig deeg met pecannoten van ongeveer 15 g. Bedek met het deeg met stukjes chocolade. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 5 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /8
Laat volledig afkoelen.
Stap 7 /8
Maak ondertussen de topping: doe de boter en de suiker in een kom en meng met een houten lepel totdat het mengsel soepel is. Klop enkele minuten om het luchtiger en zachter te maken. Voeg de eierdooier toe en klop opnieuw. Voeg de mascarpone en de cacao toe en meng door elkaar. Voeg de gehakte pecannoten toe. Doe in een spuitzak.
Stap 8 /8
Bedek de gebakjes wanneer ze goed zijn afgekoeld met de topping en versier met wat hele pecannoten.