Crumble van flespompoen en raap
- Totale tijd 55min.
- 15min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor de crumble:
20 g bloem
5 g boekweitmeel
25 g gemalen amandelen
25 g licht gezouten boter
20 g zonnebloemzaden
1 el verse tijm
Voor de vulling:
160 g flespompoen
160 g rapen
20 g boter
4 eetlepels room
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Plaats in de koelkast.
Stap 3 /8
Snijd de pompoen en de rapen in kleine blokjes.
Stap 4 /8
Verhit de boter in een koekenpan en kook de pompoen en rapen 5 minuten op middelhoog vuur. Haal van het vuur en breng op smaak.
Stap 5 /8
Verdeel de groenteblokjes over de mini braadpannetjes en giet de room over de blokjes.
Stap 6 /8
Deksel erop en 15 minuten bakken.
Stap 7 /8
Haal de deksels eraf, bestrooi met de crumble en kook opnieuw, dit keer zonder deksel, gedurende 20 minuten.
Stap 8 /8
Eenmaal gebakken, serveer 5-10 minuten na