Eendenborst met zoete aardappelfrietjes
- Totale tijd 1u. 5min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 25min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
VLEES INGREDIËNTEN:
2 Eendenborstfilets
1 tl Gedroogde peterselie
Zout, peper
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
500 g Zoete aardappelen
2 el Eetlepels olijfolie
1 el Ahornsiroop
1 tl Tijm
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de huid van de eendenborstfilets met een mes in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. Bak de eendenborstfilets in een hete pan 1 minuut aan elke kant en verwijder het overtollige vet.
Stap 2 /8
Schil de zoete aardappels en snijd ze in reepjes van 1 cm. Meng in een grote kom met de olie, ahornsiroop en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /8
Zet lade 1 aan. Leg de eendenborstfilets op de plaat in lade 1.
Stap 4 /8
Zet lade 2 aan. Leg de zoete aardappelfriet op de plaat van lade 2.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Draai de eendborstfilets halverwege het kookproces om. Schud halverwege het kookproces van de zoete aardappelfriet met het mandje om te mengen.
Stap 7 /8
Controleer of de eend en de zoete aardappel goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer met de zoete aardappelfrietjes. Serveer met een bladsalade.