Eggs benedict roerei met een lichte hollandaisesaus
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 sneetje Ontbijtspek
5 Eidooiers
1.5 tl Citroensap
1.5 tl Citroenrasp
1.5 tl Dijon mosterd
2 el Witte wijn of water
150 g Griekse yoghurt
4 Eieren
2 Engelse muffins of kaiserbroodjes
Bieslook
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /11
Verhit een pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden. Bak het spek op middelhoog vuur en keer het af en toe om. Als het spek krokant is, haal je het uit de pan en zet je het opzij.
Stap 2 /11
Verhit het water in een pannetje. Het moet heet zijn, maar niet koken.
Stap 3 /11
Doe de eierdooiers in een hittebestendige kom. Klop ze voorzichtig.
Stap 4 /11
Voeg het citroensap, de citroenschil, de Dijon-mosterd, het zout, de peper en de witte wijn toe. Roer door elkaar om alle ingrediënten op te nemen.
Stap 5 /11
Plaats de kom boven het hete water. Klop constant tot de saus dikker wordt en in linten van de garde valt.
Stap 6 /11
Voeg terwijl je het mengsel klopt lepel voor lepel de Griekse yoghurt toe.
Stap 7 /11
Haal de kom uit de pan.
Stap 8 /11
Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is. Breek de eieren in een kom. Klop de eieren totdat ze licht en luchtig zijn.
Stap 9 /11
Giet de eieren in de pan en roer voorzichtig tot er geen vloeistof meer is.
Stap 10 /11
Snijd de Engelse muffins doormidden en rooster ze.
Stap 11 /11
Leg op elke helft van de muffin een plakje ontbijtspek. Voeg het roerei toe, giet de hollandaisesaus erover en bestrooi met fijngehakte bieslook.