Fish & chips
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Kabeljauwfilets (of een andere witte vis)
120 g Bloem
1 tl Bakpoeder
1 tl Paprikapoeder
20 cl Bier of bruiswater
Oliespray of olijfolie
800 g Diepvriesfrietjes
Zout en peper
Citroen
Tartaarsaus of mayonaise
Bereiding
Stap 1 /8
Maak het beslag door de bloem, het bakpoeder, het paprikapoeder, zout en peper in een kom te mengen. Voeg geleidelijk het bier of het bruiswater toe en meng tot je een glad beslag verkrijgt.
Stap 2 /8
Dompel de visfilets in het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Stap 3 /8
Leg de filets in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 4 /8
Draai ze halverwege om zodat de vis gelijkmatig bruin en krokant wordt. Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de vis eruit te halen.
Stap 5 /8
Leg de frietjes in het apparaat. Laat het bereidingsproces van start gaan. Schud ze halverwege de bereidingstijd op om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bruin worden.
Stap 6 /8
Neem de handgreep vast met beide handen en open het apparaat. Doe de frietjes in een kom en breng op smaak.
Stap 7 /8
Leg de filets in het apparaat. Laat het bereidingsproces opnieuw van start gaan om ze opnieuw op te warmen.
Stap 8 /8
Dien de visfilets meteen op en serveer met de knapperige frietjes, citroenpartjes en tartaarsaus of mayonaise.