Garnalen met honing en srirachasaus met gebakken rijst
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
SAUS INGREDIËNTEN:
85 g Honing
50 g Mayonaise
2 tl Theelepels sriracha
1 el Sojasaus
VIS INGREDIËNTEN:
1 Ei
60 g Bloem
450 g Garnalen
1 el Olijfolie
Zout, peper
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
400 g Gekookte rijst
200 g Diepvriesgroenten (wortelen, broccoli, suikermaïs)
7 cl Sojasaus
1 el Olie
2 Eieren
Bereiding
Stap 1 /8
Meng in een kom de honing, mayonaise, srirachasaus en sojasaus. Zet aan de kant. Klop het ei los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Doop de garnalen in het eimengsel en vervolgens in de bloem.
Stap 2 /8
Meng in een kom de gekookte rijst met de groenten, sojasaus en olie. Voeg de eieren toe en meng nogmaals door elkaar.
Stap 3 /8
Zet lade 1 aan. Leg de garnalen op de plaat in lade 1 en druk ze goed aan. Bestrijk met olijfolie.
Stap 4 /8
Zet lade 2 aan. Plaats de rijst in de mand.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Schud het mandje halverwege het kookproces om de gebakken rijst te mengen.
Stap 7 /8
Controleer of de rijst goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Serveer de garnalen met de rijst. Probeer ook eens met pittige saus.