Spiesjes met ananas en garnalen met honing-knoflookboter
- Totale tijd 21min.
- 15min.
Bereiden - 6min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Ananas (ongeveer een halve ananas)
400 g Rauwe gepelde garnalen met staart (ongeveer 24 garnalen)
4 teentje Knoflook
30 g Gesmolten boter
80 g Vloeibare honing
2 el Sojasaus
0.5 tl Chilivlokken
2 el Fijngesneden koriander
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de ananas, snijd in dikke plakken van ongeveer 2 cm en snijd elke plak in 8 stukken. Maak 2 spiesjes per persoon, rijg afwisselend 3 garnalen en 3 stukjes ananas op een spies.
Stap 2 /4
Pel en snijd de teentjes knoflook. Meng ze met de gesmolten boter, honing, sojasaus en chilivlokken en sprenkel het mengsel over de spiesjes.
Stap 3 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Wanneer de oven is voorverwarmd, gril de spiesjes 6 minuten waarbij ze halverwege worden omgedraaid.
Stap 4 /4
Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer.