Yakitori spiesjes met kip en champignons
- Totale tijd 1u. 22min.
- 10min.
Bereiden - 12min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
600 g Kipfilets
300 g Champignons
12 cl Sojasaus
12 cl Mirin
6 el Rijstazijn
50 g Bruine suiker
3 teentje Fijngesneden knoflook
5 el Geraspte gember
3 Bosuitjes, fijngesneden
1 Spray olie
Toebehoren
Grillen Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /9
Meng in een kleine kom de sojasaus, mirin, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en gember. Verdeel de saus over 2 kleine kommen. Snijd de kip in blokjes en doe ze in de eerste kom met marinade. Bedek de kom en zet hem een uur weg in de koelkast.
Stap 2 /9
Halveer de champignons (of laat ze heel als ze klein zijn). Voeg ze toe aan de tweede kom met marinade. Week de bamboestokjes 15 minuten in water.
Stap 3 /9
Steek de kip aan de spiesjes zodra deze gemarineerd is. Zet de marinade opzij. Steek de champignons aan de spiesjes.
Stap 4 /9
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 12 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 12 minuten aan op 180 °C. Leg de champignonspiesjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /9
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de kipspiesjes op de plaat in lade 1, besprenkel ze met olie en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 6 /9
Draai de spiesjes halverwege het kookproces om en besprenkel ze met een beetje marinade.
Stap 7 /9
Controleer of de spiesjes gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe.
Stap 8 /9
Verwarm de overgebleven marinade in een pan tot het iets dikker wordt.
Stap 9 /9
Serveer de spiesjes direct, bestrooi met bosuitjes en serveer met de overgebleven saus.