Kip met champignons en dragon
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
900 g Kipfilet
250 g Verse Parijse champignons
100 g Sjalotten
125 ml Witte wijn
350 ml Lichte room
1 /2 ActiFry-lepel dragon
1 ActiFry-lepel olie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kip in blokjes van 3-4 cm.
Stap 2 /6
Hak de sjalotten fijn.
Stap 3 /6
Snijd de champignons met de steel eraan in de lengte in 2 (of in 4 volgens de grootte).
Stap 4 /6
Meng de room en de wijn in een kom.
Stap 5 /6
"Leg de sjalotten en de dragon op de bodem van de kuip. Leg er de in stukken gesneden champignons bij ter hoogte van de handgreep. Leg er de kip tegenover. Overgiet de champignons met het room/wijnmengsel en verdeel de olie over de kip. Sluit het deksel."
Stap 6 /6
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.