Kip met champignons en dragon
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g Kipfilet
250 g Verse champignons
100 g Sjalotten
125 ml Witte wijn
50 ml Water
200 ml Lichte room
1 /2 Actifry-lepel dragon
1 ActiFry-lepel olie
1 /2 ActiFry-lepel maizena
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kip in blokjes van 3-4 cm. Wentel de blokjes in maizena.
Stap 2 /6
Hak de sjalotten fijn. Snijd de champignons met de steel eraan in de lengte in 2 stukken (de grote in 4 stukken).
Stap 3 /6
Meng de room, het water en de wijn in een kom.
Stap 4 /6
"Leg de sjalotten en de dragon onderin de ActiFry. Leg daarop de champignons aan de kant van de handgreep. Leg de kip aan de andere kant. Overgiet de champignons met het room/wijnmengsel en verdeel de olie over de kip. Sluit het deksel."
Stap 5 /6
Laat volgens de aangegeven tijd bakken.
Stap 6 /6
Dien de kip eventueel op met creoolse of pilavrijst.