Spiesjes met kip en paprika
- Totale tijd 28min.
- 20min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
450 g Kippenborst
1 el Olijfolie
1 el Sojasaus
1 el Knoflookpoeder
1 el Chilipoeder
1 el Honing
1 Groene paprika
1 Rode paprika
1 Gele peper
1 Courgette
1 Kleine rode ui
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kip in grote blokjes. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus, knoflookpoeder, chilipoeder en honing. Voeg de kip toe, dek af en laat 15 minuten marineren. Was de paprika’s en snijd ze in grote stukken. Was de courgettes en snijd ze in schijfjes. Schil de ui en snijd deze in stukjes. Maak spiesjes door de stukjes kip en groente af te wisselen.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /6
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de kipspiesjes op de plaat in lade 1.
Stap 4 /6
Draai de spiesjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /6
Controleer of de kip goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 6 /6
Serveer de spiesjes direct met zoete aardappelen.