Gebakken aardappel blokjes met ui en paprika (+ cocktailsaus)
- Totale tijd 50min.
- 10min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /12
Snijd de aardappelen (met schil) in stukken.
Stap 2 /12
U krijgt 8 delen erg eenvoudig door de aardappel steeds door de helft te snijden.
Stap 3 /12
Snijd kleine aardappelen in vieren.
Stap 4 /12
Was en droog ze grondig, bij voorkeur met een theedoek.
Stap 5 /12
Voeg de aardappel stukjes en giet de olie in de ActiFry. Sluit de deksel.
Stap 6 /12
Bak volgens de aangegeven tijd.
Stap 7 /12
Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en voeg ze na 10 minuten toe.
Stap 8 /12
Maak de knoflook schoon en snijd het in heel dunne plakjes en de ui in dunne ringen.
Stap 9 /12
Voeg deze na 10 minuten toe.
Stap 10 /12
Hak de basilicum fijn en voeg deze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe.
Stap 11 /12
De saus is heel eenvoudig
Stap 12 /12
Meng de yoghurt, dipsaus, ketchup en paprikapoeder om een gezonde cocktailsaus te maken.