Gebakken kippenborst met zomerse groenten
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
250 g Ui (ongeveer 2)
2 teentje Knoflook
250 g Gele paprika (ongeveer 1)
350 g Courgette (ongeveer 2 kleine), in blokjes gesneden
40 cl Tomatenpuree
1 el Tijm
Zout, peper
450 g Kipfilets (ongeveer 2 grote)
1 tl Paprikapoeder
1 el Olijfolie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /3
Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Was de courgettes en snijd in kleine blokjes. Doe alle groenten in de oven met de tomatenpuree en tijm. Voeg zout en peper toe en meng door elkaar.
Stap 2 /3
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de Optigrill is voorverwarmd, bak het geheel nog 10 minuten.
Stap 3 /3
Meng de groenten door elkaar, voeg de kipfilets toe en druk ze in de groenten, bestrooi met paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met een beetje olijfolie en sluit de gril. Laat nog 20 minuten bakken.