Gebakken zoete aardappel met gegrilde paprika, whipped feta, crispy chili olie en koriander
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Puntpaprika’s, in repen
2 Sjalotten, in dunne ringen
2 Limoenen, het sap
500 g Zoete aardappel, in blokjes
150 g Plantaardige feta
50 g Plantaardige yoghurt
100 ml Olijfolie
50 g Margarine
1 el Crispy chili olie
1 tl Mosterd
0.5 g Koriander, fijngesneden
Pepr en zout
Toebehoren
Snacking & Baking accessoire
Bereiding
Stap 1 /6
Begin met het maken van de whipped feta. Doe hiervoor de plantaardige feta en yoghurt in een kom en mix door elkaar met een handmixer of garde. Breng op smaak met het sap van één van de twee limoenen, peper en zout en zet het apart in de koelkast.
Stap 2 /6
Schuif de bakplaat van de OptiGrill 4-in-1 op de plaats van de onderste grill en zet de thermostaat op stand 4. Open de grill vervolgens op de volledig opengeklapte stand, om de volledige maaltijd-stand te gebruiken.
Stap 3 /6
Verwarm de margarine in de bakplaat totdat deze is gesmolten en voeg de aardappelblokjes en de sjalot ringetjes toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 20-25 minuten tot de groenten gaar en goudbruin gekleurd zijn. Roer het geheel ondertussen af en toe door.
Stap 4 /6
Besmeer ondertussen de paprikarepen met olijfolie en verdeel deze, wanneer de aardappels nog 10 minuten moeten, over de grillkant van de OptiGrill 4-in1. Gaar aan beide kanten 5 minuten totdat de paprika gaar is.
Stap 5 /6
Maak vervolgens de snelle vinaigrette. Doe hiervoor de helft van de koriander, olijfolie, de mosterd en de rest van het limoensap in een bak en meng door elkaar met een garde.
Stap 6 /6
Meng de vinaigrette met de afgekoelde groenten. Verdeel deze over een bord en maak af met de whipped feta, crispy chili olie en de overgebleven koriander. Serveer direct!