Gegrilde zoete aardappel met tahinsaus
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g Zoete aardappelen
2 el Olijfolie
1 tl Zout
245 g Plantaardige yoghurt
3 el Tahin
1 el Citroensap
Zout, peper
1 el Olijfolie
1 el Granaatappelpitjes
1 el Fijngesneden peterselie
1 tl Geroosterde komijnzaadjes
1 Citroen
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grote stukken. Voeg de olijfolie en het zout toe en meng alles in een grote kom.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /6
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de zoete aardappel op de plaat in lade 1 en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 4 /6
Draai de zoete aardappelfrietjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /6
Meng in een kleine kom de yoghurt, tahin en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met een beetje olijfolie, granaatappelpitjes, peterselie en komijn.
Stap 6 /6
Serveer de zoete aardappelen direct met de tahinsaus en een paar partjes citroen.