Kip met cajunkruiden en zoete aardappel
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
KIP INGREDIËNTEN:
600 g Kipfilets (ongeveer 3 grote)
90 g Bloem
2 el Eetlepels cajunkruiden
Zout, peper
3 Geklopte eieren
2 el Eetlepels Dijonmosterd
100 g Verkruimelde cornflakes
1 el Maïzena
3 el Eetlepels olijfolie
40 g Zoete chilisaus
BIJGERECHT INGREDIËNTEN:
500 g Zoete aardappelen
1 el Olijfolie
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Paprikapoeder
0.5 tl Komijnpoeder
Bereiding
Stap 1 /7
Snijd de kipfilets in drie of vier stukken. Doe de bloem en de cajunkruiden in een diep bord. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een ander diep bord de eieren en Dijonmosterd door elkaar. Meng in een ander diep bord de verkruimelde cornflakes met de maïzena. Haal de stukken kip door de bloem, en vervolgens door het eimengsel en het cornflakesmengsel. Borstel de stukken kip met olijfolie.
Stap 2 /7
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in vieren. Meng in een grote kom de partjes zoete aardappel met de olijfolie, knoflook, paprikapoeder en komijn.
Stap 3 /7
Zet lade 1 aan. Bedek de plaat van lade 1 met bakpapier en leg hier de kipfilets op.
Stap 4 /7
Zet lade 2 aan. Leg de aardappelpartjes op de plaat in lade 2.
Stap 5 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /7
Draai halverwege het kookproces de kipfilets om.
Stap 7 /7
Serveer de stukken kip met zoete chilisaus.