Kippenborst en geroosterde zoete aardappel
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
6 cl Olijfolie
2 el Citroensap
2 el Fijngesneden bieslook
2 tl Paprikapoeder
2 tl Knoflookpoeder
1 tl Zout
Peper
600 g Zoete aardappelen
500 g Kipfilets (4 stukken)
Toebehoren
Bakplaat XL Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /4
Schil en was de zoete aardappelen. Snijd ze in grote frieten en leg ze in de ovenaccessoire. Leg de kipfilets in een schaal.
Stap 2 /4
Meng de olijfolie met de citroensap, bieslook, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Schenk de helft van de marinade over de zoete aardappelen en de andere helft over de kipfilets. Roer om goed te bedekken met de marinade.
Stap 3 /4
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer het apparaat is opgewarmd 5 minuten koken.
Stap 4 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Roer door de zoete aardappelen en leg de kipfilets op de grilplaat. Bak nog eens 15 minuten, draai de kipfilets halverwege om en roer af en toe door de zoete aardappelen.