Kip en zoete aardappel
- Totale tijd 1u. 50min.
- 30min.
Bereiden - 1u. 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g Zoete aardappel
6 g Bloem
3 cl Olie
Zout, peper
240 g Paneermeel
6 g Paprikapoeder
6 g Knoflookpoeder
6 g Gedroogde peterselie
4 Grote eieren
900 g Kipreepjes
9 cl Olijfolie
Toebehoren
Grillen Verdeling
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in frietjes. Leg ze in een grote kom met de bloem, olie, het zout en de peper. Meng goed door elkaar.
Stap 2 /4
Meng in een grote kom paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, peterselie en 1 theelepel zout door elkaar. Doe de eieren in een tweede kom en klop ze met een vork los. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 3 /4
Paneer de kipreepjes door ze eerst door de eieren te halen en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de gepaneerde reepjes op een vel bakpapier. Besprenkel met olie.
Stap 4 /4
Plaats de grillplaat in het apparaat en met de verdeler erbovenop. Klik op de Sync-knop en selecteer de FRIET-stand op 200°C voor P1. Selecteer voor P2 de NUGGETS-stand. Leg eerst de helft van de zoete aardappelfrietjes op een helft van de grillplaat. Als de timer afgaat, legt u de gepaneerde kipreepjes aan de andere kant van de verdeler. Draai de gepaneerde kipreepjes halverwege om. Herhaal aan het einde van het programma het proces met de tweede lading.