Steak met chimichurrisaus en zoete aardappel
- Totale tijd 53min.
- 20min.
Bereiden - 33min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 g Biefstuk
1 tros Platte peterselie
3 Knoflookteentjes
1 Rode chilipeper
2 el Rodewijnazijn
6 el Olijfolie
Zout en peper
4 Zoete aardappelen
2 el Olijfolie
Zout en peper
Verse tijm
Bereiding
Stap 1 /8
Maak de chimichurri door de peterselie, de knoflook en de chilipeper fijn te hakken. Meng met de rodewijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus apart.
Stap 2 /8
Was de zoete aardappelen en droog ze af. Snijd ze in dunne plakjes en zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt zodat de plakjes aan de onderkant nog vast zitten. Bestrijk met olijfolie, kruid met zout en peper en voeg de verse tijm toe.
Stap 3 /8
Plaats de zoete aardappelen in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 4 /8
Breng de steaks ondertussen op smaak met zout en peper.
Stap 5 /8
Leg de biefstukken in het apparaat zodra de zoete aardappelen bijna gaar zijn. Laat het kookproces opnieuw van start gaan en stel het af op de gewenste gaarheid.
Stap 6 /8
Neem de handgreep vast met beide handen en open het apparaat.
Stap 7 /8
Bedek de biefstuk rijkelijk met de chimichurrisaus en serveer met de zoete aardappelen.
Stap 8 /8
Laat het smaken!