Steak met chimichurrisaus en zoete hasselbackaardappels
- Totale tijd 6u. 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 6u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de steak:
14 cl Olijfolie
10 cl Sinaasappelsap, geperst
7 cl Limoensap
6 cl Sojasaus
6 cl Worcestershiresaus
3 el Ciderazijn
4 teentje Fijngesneden knoflook
450 g Runderlapjes, in plakjes gesneden
Zout, peper
Voor de chimichurrisaus:
30 g Fijngesneden peterselie
30 g Koriander, fijngesneden
5 cl Olijfolie
0.5 Ui
2 teentje Knoflook, gepeld
2 el Citroensap
2 el Rodewijnazijn
0.5 tl Zout
0.5 tl Peper
2 snuifje Chilivlokken
Voor de zoete aardappelen:
4 Middelgrote zoete aardappelen
2 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Meng in een kleine kom de olijfolie, sinaasappelsap, limoensap, sojasaus, worcestershiresaus, appelazijn en knoflook. Giet de marinade bij het vlees in een diepvrieszak. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.
Stap 2 /8
Maak de chimichurrisaus. Doe de peterselie, koriander, olijfolie, ui, knoflook, citroensap, rode wijnazijn, zout, peper en chilivlokken in de kom van een blender.
Stap 3 /8
Was en schraap de zoete aardappelen. Droog ze met keukenpapier. Snijd ze in gelijkmatige schijfjes en zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt, zodat de zoete aardappelen als een waaier naar buiten komen te staan. Voeg een scheutje olie, zout en peper toe.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 20 minuten aan op 200 °C. Leg de zoete aardappelen op de plaat in lade 1.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Leg, zodra het apparaat piept, het vlees op de plaat in lade 1.
Stap 7 /8
Controleer of het vlees goed gaar is en laat het indien nodig nog even verder garen.
Stap 8 /8
Serveer het vlees direct met de chimichurrisaus en de zoete hasselbackaardappelen.