Biefstuk met chimichurrisaus
- Totale tijd 32min.
- 15min.
Bereiden - 17min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Biefstukken van elk ongeveer 200 g
3 el Rodewijnazijn
0.5 Citroen
6 teentje Knoflook
9 takje Peterselie
9 cl Olijfolie
Zout, peper
0.5 tl Chilivlokken
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /3
Haal het vlees uit de koelkast en laat het vóór het bakken minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Stap 2 /3
Bereid in tussentijd de chimichurrisaus. Meng het citroensap, de ontkiemde en fijngehakte knoflook, de gehakte peterselie en de olie in een kom. Voeg een snufje zout, wat peper en de chilipeper toe.
Stap 3 /3
Plaats de grilplaat in het toestel. Digitale versie: Zet de GRILL-stand aan op 200 °C en laat 15 minuten voorverwarmen. Kruid de steaks met peper en zout, leg ze in de kom en bak elke zijde 2 minuten. 2-in-1 mechanische versie: Verwarm voor op 200 °C, kruid de steaks met peper en zout en leg ze in de kom van het toestel. Bak elke zijde 2 minuten.