Biefstukspiesjes met champignons en teriyakisaus
- Totale tijd 23min.
- 15min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
500 g entrecôte om te grillen, in blokjes van 2,5 cm gesneden
75 ml honing
50 ml sojasaus met minder zout
30 ml rijstazijn
6 teentje knoflook, fijngesneden
12 kleine champignons, heel en geschild
0.5 rode paprika
0.5 Kleine rode ui, gesnipperd
2 el maïzena
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de honing met de sojasaus, azijn en knoflook in een grote kom. Schenk de helft van het mengsel in een magnetronbestendige kom en zet aan de kant.
Stap 2 /5
Doe de biefstuk, champignons, paprika en ui in de eerste kom en meng goed met de saus. Rijg de stukjes vlees en groenten om en om op houten spiezen van 20 cm lang.
Stap 3 /5
- Zet de gril aan. - Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de spiesjes op de voorverwarmde gril en sluit het deksel.
Stap 4 /5
Gril 6 tot 8 minuten totdat de groenten en het vlees naar wens gaar zijn.
Stap 5 /5
Roer ondertussen het maismeel door de saus die eerder aan de kant is gezet. Verwarm 60 seconden in de magnetron op de hoogste stand totdat de saus dik en glanzend is. Bestrijk de spiesjes met de saus en serveer.