Geglaceerde zalm met wilde salade
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk zalmfilets (ongeveer 250 g)
1 stuk limoen
8 el honing
2 tl sojasaus
200 g gemengde slablaadjes
12 stuk radijsjes
2 stuk mango
1 stuk limoen
2 tl honing
zout
olijfolie
Bereiding
Stap 1 /5
Spoel de zalm af onder stromend koud water en dep droog met een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig het vel.
Stap 2 /5
Was de limoen met heet water, droog af, rasp de schil en knijp de sap eruit. Meng de geraspte limoenschil en het sap met de honing en sojasaus. Bestrijk de vis met de marinade.
Stap 3 /5
Was de sla en schud droog. Schil de mango, halveer langs de kern en snijd in kleine blokjes. Was de radijsjes, droog af en snijd in dunne plakjes.
Stap 4 /5
Zet de gril aan, selecteer het programma Vis en druk op OK. Leg de zalm op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. De vis grilt automatisch. Haal de zalm eruit als het scherm ‘medium’ (oranje) aangeeft. Laat kort rusten en bestrijk nogmaals met de marinade.
Stap 5 /5
Serveer de zalm met de wilde salade, radijsjes en mango. Besprenkel de salade met limoensap, olijfolie en zout en serveer.