Geglaceerde varkenshaas met honing-mosterd
- Totale tijd 1u. 3min.
- 20min.
Bereiden - 18min.
Koken - 25min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
3 el mosterd
3 el grove mosterd
3 el honing
1.5 tl Worcestershire saus
3 teentje knoflook
1.5 tl bruine basterdsuiker
1.5 tl gerookte paprikapoeder
1.5 tl Italiaanse kruiden
1.5 tl zout
1.5 tl knoflookpoeder
0.75 tl zwarte peper
1 kilo varkenshaas
3 el olijfolie
Bereiding
Stap 1 /8
*Haal de varkenshaas van tevoren uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen.
Stap 2 /8
*Meng in een kleine kom de bruine suiker, gerookte paprika, Italiaanse kruiden, zout, knoflookpoeder en peper. Zet apart.
Stap 3 /8
*Dep de varkenshaas droog om overtollige sappen te verwijderen. Bestrijk hem met olie en voeg de kruiden toe. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig over het oppervlak zijn verdeeld. Marineer de varkenshaas voor 15 minuten.
Stap 4 /8
*Bereid ondertussen de saus voor. Meng in een kom alle ingrediënten tot een gladde saus. Zet apart.
Stap 5 /8
*Leg de varkenshaas in je Easy Fry. Bak deze voor 15 minuten op 180 graden.
Stap 6 /8
*Verdeel de helft van de saus over het hele oppervlak van de varkenshaas. Bak de varkenshaas 5 minuten.
Stap 7 /8
*Verdeel halverwege het koken de resterende saus over het hele oppervlak van de gekarameliseerde varkenhaas. Bak de varkenshaas nogmaals 5 minuten. Controleer of de varkenshaas gaar is. De kerntemperatuur zou tussen de 58-62°C liggen moeten liggen.
Stap 8 /8
*Laat de varkenshaas na het koken 10 minuten rusten om hem malser te maken. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer direct.