Geglazuurde zalm met citrus
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk zalmfilets (125g per stuk)
120 ml sinaasappelsap
1 tl rasp van een sinaasappel
2 tl honing
1 el Franse mosterd
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl kurkuma
0.5 tl gemberpoeder
20 g pecannoten, gehakt
1 tl peterselie
Bereiding
Stap 1 /5
*Giet het sinaasappelsap, de schil, ahornsiroop, mosterd, paprika, kurkuma en gember in een kom. Klop tot het gemengd is.
Stap 2 /5
*Schik de zalmsteaks in een geschikte schaal en bestrijk ze met de saus. Laat ze 2 uur in de koelkast marineren.
Stap 3 /5
*Open je OptiGrill naar de barbecuestand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de steaks, nadat ze zijn voorverwarmd, met de velkant naar beneden op de grillplaten. Laat ze 6 minuten garen en draai ze dan om om ze nog 4 minuten te laten garen. Controleer of ze gaar zijn.
Stap 4 /5
*Laat ondertussen de resterende saus in een pan op laag vuur inkoken tot het mengsel stroperig wordt. Zet apart.
Stap 5 /5
*Serveer de zalmsteaks, schep de saus erover en bestrooi met pecannoten, peterselie, een paar plakjes sinaasappel en wat schil.