Gegrilde kalfskoteletjes met sperziebonen, bacon en Parmezaanse kaas
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 el Olijfolie
1 el Mosterd
1 el Whisky of cognac (optioneel)
1 el Sojasaus
4 cm Lamskoteletjes met bot, 2 cm dik (ongeveer 800 g)
750 g Verse sperziebonen
3 teentje Knoflook
100 g Gerookte bacon in dunne reepjes
50 g Pijnboompitjes
15 g Boter
Peper
50 g Geschaafde Parmezaanse kaas
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Bereid de marinade voor de kalfskoteletjes: meng de olijfolie met de mosterd, whiskey en sojasaus. Bestrijk de kalfskoteletjes aan beide kanten met de marinade en leg in de koelkast.
Stap 2 /5
Was en dop de sperziebonen, snijd ze doormidden als ze te lang zijn. Kook ze 7 minuten in een pan kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en houd ze even onder koud water het kookproces stopt.
Stap 3 /5
Pel en snijd de knoflookteentjes en leg ze met de gesneden bacon en pijnboompitjes in de ovenaccessoire.
Stap 4 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, voeg de boter toe aan de accessoire en roer het geheel door elkaar. Wanneer de boter is gesmolten, voeg de sperziebonen toe en bestrooi het geheel met peper. Leg de kalfskoteletjes op de bakplaat (doe dit in twee delen) en bak 5 minuten per kant. Roer de boontjes regelmatig door.
Stap 5 /5
Wanneer de kalfskoteletjes bijna gaar zijn, voeg de Parmezaanse kaas toe aan de boontjes en serveer.