Gegrilde perziken met ahornsiroop en amandelkruimels
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Stevige maar rijpe nectarines
1 el Ahornsiroop
1 tl Olijfolie
50 g Bloem
50 g Gemalen amandelen
50 g Suiker
1 snuifje Bakpoeder
1 snuifje Zout
0.5 tl Vanillepoeder
50 g Gesmolten boter
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Was de nectarines en snijd door midden. Verwijder de pitten. Meng de ahornsiroop met de olijfolie.
Stap 2 /4
Meng in een kom de bloem, amandelpoeder, suiker, bakpoeder, zout en vanillepoeder door elkaar. Voeg de gesmolten boter toe en roer door. Vorm hoopjes kruimels van dit mengsel en leg ze in de ovenaccessoire.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, bestrijk de snijkanten van de nectarines met het ahornsiroop/olie-mengsel en leg ze op de grilplaat met de snijkanten naar beneden. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak 5 minuten op de andere kant. Roer terwijl de nectarines bakken de hoopjes kruimels twee keer door zodat alle kanten bruin worden.
Stap 4 /4
Leg de nectarines op de borden, bestrooi met de gebakken kruimels en serveer.