Gegrilde perziken en gekaramelliseerde pecannoten
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor het fruit:
4 Perziken (of 4 grote abrikozen)
40 g Bruine suiker
Voor de pecannoten:
30 g Bruine suiker
1 tl Kaneel
1 snuifje Nootmuskaat
1 el Ahornsiroop
1 el Water
100 g Pecannoten
0.25 tl Zeezout
Bereiding
Stap 1 /7
Was de perziken, snijd ze doormidden en verwijder de pit.
Stap 2 /7
Voeg in een grote kom bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, ahornsiroop, water, pecannoten en zout toe. Meng goed om de pecannoten goed te bedekken.
Stap 3 /7
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 15 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 8 minuten aan op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de plaat in lade 2 en er leg de pecannoten op.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de perziken op de plaat in lade 1, met het vruchtvlees naar beneden, en sluit de lade. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 6 /7
Draai de perziken halverwege het kookproces om en voeg de bruine suiker toe. Roer in lade 2 de pecannoten door elkaar.
Stap 7 /7
Haal de pecannoten uit de lade en leg ze op een vel bakpapier. Laat 10 minuten afkoelen. Serveer de perziken met de gekaramelliseerde pecannoten.