Gekruide sperziebonen
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1.1 kg Verse sperziebonen, schoongemaakt
3 Sinaasappelsap
3 el Sesamolie
3 tl Sojasaus
3 tl Rijstazijn
2 teentje Knoflook
1.5 tl Chilivlokken
3 el Sesamzaad
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de sperziebonen in een grote kom met het sinaasappelsap, de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, fijngehakte knoflook en chilivlokken. Meng om een laagje aan te brengen en laat 5 minuten marineren.
Stap 2 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg de sperziebonen toe aan lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Verwijder de plaat en voeg de sperziebonen toe aan lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 3 /5
Schud halverwege het kookproces met het mandje om de sperziebonen te vermengen en voeg de sesamzaadjes toe.
Stap 4 /5
Controleer of alles gaar is en laat indien nodig nog een paar minuten koken.
Stap 5 /5
Serveer de sperziebonen direct met de met sinaasappel gekaramelliseerde zalm.