Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm
- Totale tijd 55min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)
2 el Sesamolie
1.5 el Geraspte gember
4 el Sojasaus
3 teentje Knoflook
Zout, peper
Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren
2 Sinaasappels
4 el Honing
2 tl Geraspte gember
1.5 el Sesamzaad
Bereiding
Stap 1 /8
Meng in een schaaltje de sesamolie, geraspte gember, sojasaus en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in de schaal, giet het mengsel erover en laat 30 minuten marineren.
Stap 2 /8
Bereid de saus. Was en droog de sinaasappelen. Rasp de sinaasappels en pers het sap eruit. Meng in een kleine kom het sinaasappelsap, de rasp, honing, gember en sesamzaadjes.
Stap 3 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg ook de zalmmoten op de plaat in lade 1, met de huidkant naar beneden, en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.
Stap 5 /8
Nadat de zalm 10 minuten heeft gebakken, open je de keukenmachine en verdeel je wat sinaasappelsaus over de zalmmoten.
Stap 6 /8
Controleer of de zalm gaar is en laat hem indien nodig nog een paar minuten bakken.
Stap 7 /8
Zodra de zalm gaar is, leg je hem in een schaal en bedek je hem opnieuw met de saus.
Stap 8 /8
Serveer direct met een paar sinaasappelpartjes en gekruide sperziebonen.