Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm
- Totale tijd 55min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)
2 el Sesamolie
1.5 el Geraspte gember
4 el Sojasaus
3 teentje Knoflook
Zout, peper
Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren
2 Sinaasappels
4 el Honing
2 tl Geraspte gember
1.5 el Sesamzaad
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een schaaltje de sesamolie, geraspte gember, sojasaus en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in de schaal, giet het mengsel erover en laat 30 minuten marineren.
Stap 2 /6
Bereid de saus. Was en droog de sinaasappelen. Rasp de sinaasappels en pers het sap eruit. Meng in een kleine kom het sinaasappelsap, de rasp, honing, gember en sesamzaadjes.
Stap 3 /6
Verwarm de grill op 200°C. Leg de zalm met de huid naar beneden en grill 6-8 min.
Stap 4 /6
Bestrijk de zalm halverwege met de sinaasappelglaze en laat verder garen.
Stap 5 /6
Controleer of de zalm gaar is en laat hem indien nodig nog een paar minuten bakken.
Stap 6 /6
Serveer direct met een paar sinaasappelpartjes en gekruide sperziebonen.