Gevulde courgette met bloemkoolrijst
- Totale tijd 50min.
- 30min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 courgette
4 el olijfolie
100 g bloemkool
3 el citroensap
1 el citroenzeste
3 el verse basilicum
16 garnalen
1 tl honing
1 snuifje Cayennepeper
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /7
Verhit een braadpan gedurende 5 minuten. Snijd de courgette in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Bestrijk met olijfolie, zout en peper en zet apart.
Stap 2 /7
Leg de courgettehelften in de pan en grill ze 5 minuten aan elke kant. Zet apart.
Stap 3 /7
Snijd de bloemkool in stukjes en doe ze in de blender. Voeg de olijfolie en het citroensap toe.
Stap 4 /7
Sluit het deksel, stel het aangegeven programma in op 30 seconden en laat het programma draaien tot je kleine stukjes hebt.
Stap 5 /7
Zodra het programma afgelopen is, haal je de bloemkool uit de blender en stoom je ze gedurende 15 minuten. Zet apart.
Stap 6 /7
Pel de garnalen en gril ze gedurende 5 minuten. Voeg de honing, het zout en de cayennepeper toe. Haal van het vuur en voeg het citroensap, de basilicum, zout en peper toe. Zet apart.
Stap 7 /7
Neem de courgettehelften en vul ze met de bloemkoolrijst. Leg er enkele garnalen op. Werk af met een blaadje basilicum en dien onmiddellijk op.