Gevulde gehaktballetjes met cranberrysaus
- Totale tijd 13u. 5min.
- 45min.
Bereiden - 20min.
Koken - 12u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g half-om-half gehakt
1 teentje knoflook
4 jeneverbessen
1 takje rozemarijn
4 el gin
zout en peper
5 el sojasaus
5 el honing
4 el azijn
1 tl maïzena
50 g gedroogde cranberries
Bereiding
Stap 1 /6
Voor dit recept moet je het een nacht laten rusten. Pel het teentje knoflook en hak het fijn. Plet de jeneverbessen en hak de rozemarijnblaadjes fijn. Meng alle ingrediënten in een grote kom, samen met de gin en de peper. Voeg het gehakt toe en kneed goed de kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Dek het mengsel af met vershoudfolie en laat het een nacht in de koelkast marineren.
Stap 2 /6
Vorm balletjes van de vulling van ongeveer 50 g per stuk en leg ze in de koelkast.
Stap 3 /6
Meng in een kleine kom de sojasaus, honing, azijn en maïzena. Snijd de cranberries in tweeën als ze groot zijn en voeg ze toe aan het mengsel.
Stap 4 /6
Plaats de gehaktballetjes in de Easy Fry met de grillplaat en start het NUGGETS of KIP programma op 200°C gedurende 15 minuten.
Stap 5 /6
Giet het sojasaus- en cranberrymengsel in een hapjespan. Voeg de gebakken gehaktballetjes toe en breng op middelhoog vuur aan de kook. Rol de gehaktballetjes door de saus, zodat ze goed bedekt zijn en een mooi glazuur krijgen.
Stap 6 /6
Serveer onmiddellijk en geniet ervan.