Kotlety gehaktballen en champignons gevuld met kaas
- Totale tijd 30min.
- 20min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Kipfilets
100 g Groene ui (ongeveer 2)
100 g Geraspte kaas
40 g Mayonaise
Zout, peper
500 g Grote champignons (6 tot 12, afhankelijk van de grootte)
Zout, peper
150 g Dikke room (Smietana)
150 g Geraspte kaas
3 el Fijngesneden dille
3 el Fijngesneden bieslook
1 el Citroensap
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
De Kotlety bereiden: meng de kip met de groene uien, geraspte kaas, mayonaise, zout en peper. Vorm 12 platte dumplings en leg ze in de koelkast.
Stap 2 /4
Snijd de stengels van de champignons en was de bovenkant. Leg ze naast elkaar in de ovenaccessoire en breng de binnenkant van de champignons op smaak met zout en peper. Meng de crème fraîche met de geraspte kaas, dille en bieslook en vul de champignons met dit mengsel.
Stap 3 /4
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de oven voorverwarmd is, open de gril in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Giet de citroensap tussen de champignons en leg de Kotlety op de grilplaat. Bak 10 minuten waarbij de Kotlety halverwege omgedraaid wordt.
Stap 4 /4
Serveer direct.