Chili con carne met gehaktballetjes
- Totale tijd 31min.
- 10min.
Bereiden - 21min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
5 personen
Bereiding
Stap 1 /5
1. Meng de ui met de paprika, de knoflook, de komijn en de olijfolie. Doe het ui-paprikamengsel in de ActiFry en bak 5 min. Meng intussen het gehakt met zout en peper naar smaak en rol er 25 kleine balletjes van.
Stap 2 /5
2. Snijd de tomaten klein. Doe met het tomatenvocht en de bouillon in de ActiFry en verwarm 3 min.
Stap 3 /5
3. Verwijder de draai-arm uit de ActiFry. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en stoof ze in 8-10 min. net gaar. Schep de bonen erdoor en verwarm nog 5 min. Schep de yoghurt in een schaaltje en bestrooi met chilipeper naar smaak.
Stap 4 /5
4. Schep de chili in 5 diepe borden. Bestrooi met de munt en serveer met de yoghurt en het stokbrood. Lekker met een frisse groene salade.
Stap 5 /5
Tip Neem voor vegetarische chili koelverse vegetarische balletjes.