Chili con carne met chocolade en peterselieroom
- Totale tijd 2u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 2u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
3 el zonnebloemolie
1 stuk ui, gesnipperd
2 teentje knoflook
600 g runderriblappen, in blokjes
1 tl gemalen komijn
400 g gepelde tomaten
250
0.5 ml vleesbouillon
800 g rode kidney- en/of zwartebonen
3 takje platte peterselie
125 g zure room
25 g pure chocolade
Bereiding
Stap 1 /7
Verhit in een stoofpan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.
Stap 2 /7
Schep de komijn erdoor. Voeg het blik gepelde tomaten, de bouillon en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.
Stap 3 /7
Spoel intussen de bonen af en laat ze goed uitlekken. Hak de peterselie fijn en meng door de zure room. Hak ook de chocolade fijn.
Stap 4 /7
Schep de bonen door de runderstoof en verwarm nog 5 min. zachtjes zonder deksel op de pan zodat de chili tot de gewenste dikte kan inkoken.
Stap 5 /7
Voeg de chocolade toe en laat op laag vuur in de chili smelten. Breng op smaak met zout en peper en serveer de chili con carne met de peterselieroom.
Stap 6 /7
Tip #1: Lekker in wraps, met tortillachips en/of rijst.
Stap 7 /7
Tip #2: De chocolade geeft de chili con carne een extra stevige en romige smaak en verdiept de kleur.