Gingerbread koekjes
- Totale tijd 36min.
- 0min.
Bereiden - 6min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
22.5 stuk
350 bloem
150 bruine basterdsuiker
75 ongezouten boter
140 ahornsiroop, stroop of honing
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1 tl kruidnagel
*Decoratiestiften of marsepein om te versieren
Bereiding
Stap 1 /6
*Zeef de bloem en doe samen met de gember, kruidnagel en kaneel in een grote kom.
Stap 2 /6
*Verwarm de boter in de magnetron tot deze is gesmolten.
Stap 3 /6
Voeg de suiker en siroop toe aan de boter en meng tot dit opgelost is. Laat het suikermengsel iets afkoelen en meng het vervolgens met de droge ingrediënten om een deeg te vormen. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast afkoelen.
Stap 4 /6
*Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 2 á 3 cm. Gebruik een koekjesvorm om de poppetjesvorm uit het deeg te steken. Heb je geen vorm? Dan kun je ook een sjabloon (via internet) printen, uitknippen en met behulp van een mesje langs de randen uitsnijden. Rol eventuele restjes opnieuw uit en herhaal dit.
Stap 5 /6
*Leg de koekjes in de Easy Fry met voldoende ruimte ertussen en bak voor 6 minuten op 180 graden.
Stap 6 /6
*Laat de koekjes afkoelen en decoreer ze met decoratiestiften, marsepein of poedersuiker gemengd met water (voor glazuur)