Griekse quinoasalade met amandelen
- Totale tijd 20min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 persoon
50 g quinoa
100 g cherrytomaten
100 g komkommer
0.5 stuk rode ui
3 takje tijm, de blaadjes
50 g feta
1 handvol ongezouten amandelen
2 el olijfolie extra vierge
2 tl citroensap
0.5 tl mosterd
Bereiding
Stap 1 /6
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat en de komkommer in stukjes en de rode ui in halve ringen.
Stap 2 /6
Giet de quinoa af en spoel onder stromend water snel koud. Schep de tomaat, de komkommer, de ui en de tijm door de quinoa. Schep de quinoasalade in de saladebox.
Stap 3 /6
Snijd de feta in blokjes. Verdeel de feta en de amandelen over de toppingbakjes.
Stap 4 /6
Doe de olijfolie in het dressingbakje. Voeg het citroensap, de mosterd, de oregano en zout en peper naar smaak toe. Sluit het dressingbakje en zet met de toppingbakjes in de box. Sluit de saladebox.
Stap 5 /6
Schud vlak voor gebruik het dressingbakje goed. Meng de dressing met de feta en de amandelen door de quinoasalade.
Stap 6 /6
Tip: het dressingbakje is meteen een perfecte dressing-shaker: doe alle ingrediënten voor de dressing in het bakje. Sluit het bakje en schud vlak voor serveren goed tot een gladde dressing.