Groene risotto
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 ui
100 g sperziebonen
100 g doperwten
50 g selderij
100 g spinazie
1 handvol peterselie
70 g boter
300 g risotto rijst
15 cl witte wijn
1 l groentenbouillon
15 cl room
100 g Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /6
Schil en snipper de ui. Was en ontpit de sperziebonen. Spoel de stengel bleekselderij, spinazie en peterselie af en hak ze fijn.
Stap 2 /6
Verhit een pan en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is. Fruit de uien en de bleekselderij in de boter.
Stap 3 /6
Voeg de rijst toe, blijf roeren totdat de rijst glazig wordt.
Stap 4 /6
Voeg de witte wijn, zout en peper toe.
Stap 5 /6
Als de vloeistof is verdampt, giet je er lepel voor lepel de warme bouillon bij tot de vloeistof volledig is opgenomen, terwijl je voorzichtig roert. Voordat de rijst volledig gaar is, voeg je de spinazie, sperziebonen en erwten toe.
Stap 6 /6
Voeg als de rijst gaar is de room, peterselie en Parmezaanse kaas toe.