Gumbo met kip en garnalen
- Totale tijd 1u.
- 30min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
6 el zonnebloemolie
3 el bloem
150 g verse okrabonen van de toko, in plakjes
4 stuk kippendijfilets in stukken van 4 cm
250 g grote garnalen rauw, gepeld
1 stuk grote ui, fijngesnipperd
2 teentje knoflook, geperst
2 stuk puntpaprika’s zaadlijsten verwijderd, in stukjes van 4 cm
2 stengel bleekselderij in reepjes
2 stuk grote tomaten, in blokjes
1 el cajunkruiden
5 pimentkorrels
1 tl chilivlokken
2 el worcestersaus
2 bladje laurier
500 ml kippenbouillon
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /4
Verhit 4 el olie in een braadpan en bak er de bloem al roerend in ca. 10 minuten bruin in. Haal uit de pan en zet apart in een schaaltje. Dit is de roux waarmee je later de saus mee kunt binden.
Stap 2 /4
Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak er de okra licht krokant in. Schep uit de pan en zet apart op een groot bord. Bak de kip rondom bruin aan in de pan, haal uit de pan en zet bij de okra op het bord.
Stap 3 /4
Bak in dezelfde pan de garnalen, de ui, de knoflook, de paprika, de tomaat en de bleekselderij 5 minuten. Doe de kip terug in de pan en roer de cajunkruiden, de piment, de chilivlokken, de worcestersaus en de laurierblaadjes erdoorheen. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet een deksel schuin op de pan en laat het geheel ca. 30 minuten sudderen op laag vuur tot de kip zacht en gaar is. Roer na 15 minuten de roux door de stoof en laat hem goed oplossen, zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
Stap 4 /4
Verwijder de laurierblaadjes en de pimentkorrels uit de stoof. Roer de gebakken okra door de stoof en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de gumbo met blokjes lontong of basmatirijst.