Halloumi gyros wraps
- Totale tijd 14min.
- 10min.
Bereiden - 4min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
30 g rode ui (een kwart)
100 g cherrytomaatjes
200 g komkommer
1 snuifje zout
200 g halloumi
2 tl honing
1 tl knoflookpoeder
1 snuifje chillivlokken
1 citroen (sap + schil)
1 tl oregano
200 g tzatziki
4 wraps
Bereiding
Stap 1 /5
*Pel en snipper de rode ui. Was de kerstomaatjes en snij ze doormidden of in vieren als ze wat groot zijn. Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder indien gewenst de zaden. Snijd het in reepjes van 2 cm dik. Doe de groenten in een kom. Besprenkel met zout en meng. Zet apart.
Stap 2 /5
*Snijd de halloumi in plakjes van 0,5 cm dik. Doe ze in een bakje en besprenkel met honing, voeg het knoflookpoeder, de chilipeper, rasp van de citroenschil en het sap toe. Mengen goed.
Stap 3 /5
*Verwarm de pan op middelhoog vuur en wacht tot het thermosignaal volledig rood is voordat je de ingrediënten toevoegt.
Stap 4 /5
*Bak de halloumi-plakjes op hoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant. Ze moeten mooi bruin zijn. Bestrooi met oregano.
Stap 5 /5
*Besmeer de wraps met tzatziki, verdeel de rauwe groenten en plakjes halloumi. Vouw dicht en geniet ervan!