Gegrilde aubergine en halloumi wraps met yoghurtsaus
- Totale tijd 34min.
- 10min.
Bereiden - 24min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Aubergines (ongeveer 2)
225 g Halloumi
50 g massala currypasta
1 el Neutrale olie
1 Rode ui
1 tuiltje Munt
200 g Griekse yoghurt
1 el Olijfolie
Zout, peper
4 naanbroden
Toebehoren
Bakplaat XL Bakplaat
Bereiding
Stap 1 /6
Was de aubergines en snijd in de lengte door midden. Snijd elke helft in de lengte in 3 stukken, en vervolgens elk stuk door midden. Snijd de halloumi in plakjes van 1 cm.
Stap 2 /6
Meng de currypasta met de neutrale olie. Bestrijk de plakjes halloumi met een beetje van dit mengsel, schenk de rest over de aubergineschijfjes en roer door zodat ze goed bedekt zijn.
Stap 3 /6
Leg de aubergines in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Laat 10 minuten in de voorverwarmde gril koken. Roer een keer door.
Stap 4 /6
Pel en snipper ondertussen de helft van de rode ui en snijd de helft van de mintblaadjes fijn. Meng met de yoghurt, olijfolie, zout en peper en zet aan de kant.
Stap 5 /6
Roer de aubergines nog een keer door en laat koken totdat de rest van de aubergines gegrild zijn. Leg het naanbrood 2 minuten per kant op de grilplaat (doe dit in twee delen), zet aan de kant en gril de plakjes halloumi 3 minuten per kant.
Stap 6 /6
Bestrijk het brood met de yoghurtsaus, leg er de gegrilde aubergine en plakjes halloumi op, bestrooi met de rest van de gesnipperde rode ui en muntblaadjes.